Следвайте Гласове в ТелеграмСега ще правят коалиция с Путин. Досега се

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСега ще правят коалиция с Путин. Досега се
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: В София ПП-ДБ ще правят коалиция с Путин

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Сега ще вършат коалиция с Путин. Досега се бориха да бъде Васил Терзиев, а не Ваня Григорова, тъй като по този начин Путин ще вземе София, а в този момент ще му я " дадат " непосредствено на тепсия. (…) Това е тази продължаваща изумителна шизофрения на ПП-ДБ, които си накараха електората да прекоси всяка линия и да заплюе всеки принцип, който имаха. Те изискват шизофрения от своите гласоподаватели в името на личния си интерес, в полза на това да стоят на власт и да употребяват публичен запас. И тази общественост би трябвало да превключи, като едно копче. "  Това сподели в изявление за БНР Кристиян Шкварек, представител на Европейските консерватори за България.

Запитан може ли националната сглобка да се повтори и на локално равнище, той разяснява, че " тя би била най-очевидна, само че ГЕРБ отхвърлят да поддържат ПП-ДБ ", а се върви към сглобка с Българска социалистическа партия, въпреки допреди няколко дни да се е водела акция – " в случай че Ваня Григорова завоюва, това значи Путин да вземе София ".

Много по-малък и кардинален компромис би бил огромните партии да изберат за ръководител на СОС някой по-неутрален като Вили Лилков, добави Шкварек.

Състезанието е кой ще се дистанцира повече от сглобката, а не кой ще се долепи повече до евро-атлантизма. Той се употребява като заслон, зад който да се прикрие тази сглобка. 

Особено ГЕРБ стартират да усещат, че това ще им вреди електорално. В един миг прекрачваш граница на търпимото за личния ти електорат, " към този момент в един миг стартира да става доста ", уточни той. По думите му това е " баланс на сметки – в случай че в един миг усетиш, че стартира да ти се клати цялата конструкция, няма значение какъв външен напън има, ще кажеш просто – стига ".

По време на ръководството на Борисов с Обединените патриоти те се почувстваха мощни и си разрешиха неща, които не могат да създадат в този момент, означи Шкварек.

" Направиха " стена " с оградата с Турция, събориха Истанбулската спогодба – България беше първата, която я отхвърли, построиха " Южен поток ". Затова им направиха майдан, по тази причина ги смъкнаха от власт. "

В България сме безусловно разединени по доста линии и до момента в който това е по този начин, няма по какъв начин да има мощна власт, която да черпи от недрата на българското общество, с цел да устои на външен напън, счита политическият анализатор. Според него всички би трябвало " да имаме една насочна точка и това е ползата на България ".

В интервали, когато България сменя геополитическото си пространство, постоянно има " компрадорска, колониална класа, която счита, че националният интерес е това, което споделя Големият брат ", съобщи Кристиян Шкварек в предаването " Политически НЕкоректно ".

За него е " въпрос на равноправност " това, което вършат други страни в Източна Европа, за разлика от България, тъй като " когато нямаш самочувствие, няма по какъв начин да се еманципираш ".

" Може би единственият метод да се еманципираме, е да има на какво да се опрем като самочувствие. Когато чупим всички отрицателни върхове като общество, като фамилии, като хора, на какво да се опре нашето самочувствие? Могат да се еманципират унгарците, тъй като имат подредено общество. Могат да се еманципират поляците, тъй като имат надълбоко религиозно общество, с най-ниските равнища на престъпност и на убийства след Япония, на международно равнище. Българите имаме неща, на които можем да се опрем като самочувствие, само че базисните ни неща – какво вършат нашите деца в свободното си време, с какво се занимават нашите родители, по какъв начин наподобяват нашите квартали, спретнат ли ни е входът, измазани ли са ни къщите – тези неща, когато ги няма, няма по какъв начин да имаш самочувствие, а когато нямаш самочувствие, няма по какъв начин да се еманципираш. "

Либералната мантра е, че можеш внезапно да подобриш всичко в едно общество с внезапни промени. Консервативната е, че всичко стартира от вкъщи, акцентира той.

Цялото изявление на Петър Волгин с Кристиян Шкварек може да чуете тук.

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР